Cyberwash

Een kind kan de was doen bij Cyberwash!


Hierbij enkele tips voor een topresultaat!

Kijk eerst in je kleding of wasstuk of er een label in zit met een wasadvies. Vaak wordt dit aangegeven met wassymbolen. Voor een overzicht van de betekenis van deze symbolen, klik hier.

De wasprogramma’s waaruit je kunt kiezen bij Cyberwash:

Programmanr. Voorwas Hoofdwas Programmaduur Bijzonderheden
1 400 900 ± 40 minuten Alleen voor hele vieze was. Pas op voor krimpen!
2 400 600 ± 35 minuten Bonte (erg vervuilde) of witte was.
3 400 400 ± 30 minuten Normale bonte was.
4 Geen 600 ± 30 minuten Vuil wasgoed zonder voorwas.
5 Geen 400 ± 30 minuten Normale vervuiling, programma zonder voorwas.
6 Geen 300 ± 20 minuten Fijne was, centrifugeert op een lager toerental.

Kies bij gebruik van: vloeibare wasmiddelen, wasbollen of wasmiddel rechtstreeks bij het wasgoed in de trommel uitsluitend een programma zonder voorwas (nummer 4, 5 of 6)!

Stop de wasmachine niet té vol!

Het te zwaar beladen van de machine kan tot gevolg hebben dat je was niet volledig schoon wordt of dat je kleding beschadigd. Bovendien kunnen er dan blijvende vouwen in synthetische kledingstukken ontstaan. Houd in de trommel bovenaan een handbreedte vrij.

Voor een perfect wasresultaat kun je het beste de wasmiddelen gebruiken die bij Cyberwash worden verkocht. Deze middelen zijn speciaal voor professionele wasmachines die een kortere wastijd hebben als thuis.

Gebruik wasmiddel:

 • Bij een programma met voorwas: doe 1/3 van het portie wasmiddel in het linkerbakje (A). De rest van het middel doe je in het middelste bakje (B)
 • Bij een programma zonder voorwas: doe al het wasmiddel in het middelste bakje (B).
 • Doe nooit wasmiddel in het rechtse bakje (C). Dit bakje is bedoeld voor de laatste spoeling met wasverzachter. Als in dit bakje zeep terecht komt krijg je zeepresten in je kleding!
 • Gebruik alleen vloeibaar wasmiddel bij programma’s zonder voorwas. Dit geldt ook voor wasbollen of ander wasmiddel die rechtstreeks bij het wasgoed in de trommel wordt gedaan.
 • Door het iets schurend effect van waspoeder wast dit middel het aller-schoonst!

Hoe houd je de kleding mooi:

 • Was en strijk alles binnenstebuiten! Zo blijft de kleding veel langer mooi.
 • Was niet onnodig te warm, met de wasmiddelen van tegenwoordig is het al gauw schoon!
 • Was witte wasstukken uitsluitend met witte wasstukken! Zo voorkom je een grauwsluier. Doe dus nooit gekleurd wasgoed bij je witte was, ook al heeft het nog zo'n licht tintje!
 • Gebruik niet te veel wasmiddel: te veel zeep kan vlekken nalaten in je kleding. Bovendien gaat wasgoed door het vele schuim 'zweven'. Gevolg is dat het wasmiddel vlekken minder goed aan kan pakken. Van de wasmiddelen die Cyberwash verkoopt heb je maar een beetje nodig. Kleding blijft dan ook veel langer mooi!
 

Vlekkentips

 • Kleding met kleverige plakresten van stickers, kauwgom, hars of nagellak stop je in de diepvries. Hard laten worden en daarna kun je het zo losschrapen.
 • Bloed, chocolade, ei: even inweken in koud water met ossengalzeep. De rest wast de machine schoon.
 • Vetvlekken zijn meestal wel verdwenen met groene zeep. Mocht dat niet werken, dan kun je het proberen met pure alcohol. Ook goed om inktvlekken mee weg te krijgen.
 • Met een scheutje citroensap poets je roest- en schroeivlekken weg. Roestplekken bestrooi je met maizena, even laten intrekken en daarna afborstelen.
 • Heb je speciale vlekken of vragen? Neem contact met ons op en wij kijken samen met jou wat de beste vlekkenaanpak is! Vul hiervoor het contactformulier in.

Weetjes

 • Een doorsnee gezin spoelt ieder jaar ruim 17 kilo wasmiddel door het riool, gebruikt 9500 liter water om zijn wasgoed schoon te krijgen en is voor de wasmachine 230 kWh aan energie kwijt. Een echte stroomvreter dus! Toch maar wassen bij Cyberwash!
Cyberwash